Kdo smo?

Smo potapljaško društvo, ki se že več kot 70 let aktivno ukvarja z razvijanjem in izobraževanjem modernega potapljanja. Naše poslanstvo je druženje in izobraževanje vseh ljubiteljev modrih globin in podvodnega življenja. V naši bogati zgodovini smo odigrali ključno vlogo pri razvoju slovenskega potapljanja in ga tako zaznamovali predvsem z prostovoljnim delom in sledenjem svetovnim potapljaškim trendom.

Ravno dolga tradicija na področju izobraževanja mladih potapljačev je poskrbela za visoko kakovost tečajev in za inštruktorje z neprecenljivimi izkušnjami. Skrben pristop k potapljanju, temeljita teoretična ter praktična pripravljenost so naložbe v varno potapljanje in naš neizpodbiten kriterij pri organiziranju in izvajanju potapljaških tečajev. Člani našega društva so praviloma potapljači višjih kategorij, saj si na naših skupnih stažnih potopih, taborih in dopustih želimo čim bolj izobražene in odgovorne sopotapljače, ki so se sposobni varno in z užitkom potapljati v vseh morjih in vodah sveta.

Društvo je poznano po pestrem potapljaškem dogajanju, še posebej pa izstopajo vsakoletni 14-dnevni poletni potapljaški tabori, katerih tradicija sega v davna 80-ta leta. Zadnja leta so se tem več kot uspešno pridružili enotedenski spomladanski in jesenski tabori ter nekajdnevni velikonočni tabor. V društvu se je oblikovala tudi skupina jamskih in tehničnih potapljačev. Nekateri člani so aktivni na področju povezovanja društva z raziskovalnimi institucijami (Nacionalni inštitut za biologijo – Morska biološka postaja Piran, Akvarij Piran ipd.)

Tudi organizacija stažnih potopov je naša prioriteta. Da lahko mladi potapljači varno pridobivajo nove izkušnje in da se bolj izkušeni potapljači lahko družijo na zahtevnejših potopih, letno organiziramo stažne potope na različnih lokacijah, predvsem v Sloveniji, v bližnji hrvaški Istri in tudi sosednji Avstriji.

DRM Ljubljana so dodobra zaznamovali podvodni fotografi. Že dolga leta predstavlja referenco v slovenski podvodni fotografiji z organizacijo DRM Open tekmovanj in državnih prvenstev v podvodni fotografiji. Ime društva je sinonim za podvodno fotografijo v Sloveniji in tudi širše. Naši fotografi-tekmovalci so državni in svetovni prvaki, naši člani izdajajo fotomonografije, koledarje, izvajajo tečaje podvodne fotografije, so člani žirij na državnih prvenstvih in mednarodnih tekmovanjih v podvodni fotografiji, inovatorji na področju podvodnih fotografskih tehnik.

DRM temelji na prostovoljnem delu in prijateljskih odnosih, zaradi česar se na klubskih sestankih ob hladni pijači vsako sredo zbere lepa druščina, ki potapljaške debate dostikrat potegne pozno v noč.

Start typing and press Enter to search