Stažni potop v Savi Bohinjki pri Ribičevem Lazu -31. julij 2022

 In Reportaža

Po uspešnem poletnem taboru, slani vodi, hobotnicah, oradah in murenah, se je manjša DRM družba odpravila v nekoliko drugačne konce na enodnevni potapljaški izlet. Tokrat smo izbrali sladko vodo v severnih koncih Slovenije, in sicer Savo Bohinjko.

Na izlet smo se odpravili zadnjo julijsko nedeljo, okrog 8.00 ure smo krenili iz Ljubljane. Okrog 9.30 smo prišli na lokacijo, znesli opremo do obale in začeli s pripravami na prvi potop. Na izletu se nam je  pridružil pes Blue, ki je po prihodu zelo hitro našel družbo za igro.

Ob 10:18 se je začel prvi potop, bili smo druščina šestih potapljačev. Sledila sta še dva potopa, čeprav smo na zadnjem ostali le štirje (drugi so se raje sončili na obali ). 

Temperatura vode je bila zelo prijetnih 20°C in nas je lepo osvežila. Vsak potop je trajal približno 25 min in je potekal tako, da smo najprej plavali proti toku do največje globine dobrih 8 metrov ter nadaljevali v plitvejši del. Tam smo se obrnili in dovolili toku, da nam pomaga priti nazaj. Med potopom smo imeli zanimive “ovire”, ena med njimi je pa bil “dimnik”: je bilo treba plavati skozi luknjo in navzgor (proti toku) in obratno, ko smo plavali nazaj. Med potopi smo videli nekaj ribic, počistili pločevinke, našli ribiško vabo, medtem ko je ena srečnica našla tudi Apple uro – včasih se dobesedno splača potapljati! 

Po končanih potopih smo se v dobri družbi in v dobrem vzdušju odpravili na zasluženo pivo in pizzo, kjer smo že delali načrte za naslednje potope.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search