Zaključek spomladanskega potapljaškega tečaja P1

 In Reportaža

28. maja 2022 se je v DRM zaključil spomladanski začetni potapljaški tečaj CMAS P1. Kandidati so pokazali dovolj teoretičnega in praktičnega znanja, da smo jih z veseljem vzeli v svoje vrste.

Konec tedna je minil v znaku dobre volje ter uigrane ekipe inštruktorjev, vaditelja in tečajnikov. Slednji so bili neustrašni, prislužili so si tudi neformalno specialnost “Fiesa v burji”. 

Kljub precej živahnim in mestoma že lomečim valovom, je bila vidljivost oba dneva presenetljivo dobra. In Fieso pod gladino smo imeli povsem zase. Smo tudi izkustveno ugotovili, zakaj so za potapljanje vseeno bolj primerne plavutke z odprto peto in namenski čevlji, pa da vsaka dihalka ni enako dobra in udobna za plavanje v razburkanem morju.

V soboto smo imeli kar konkretne in intenzivne treninge. V nedeljo smo bili z vsakim potopom bolj navdušeni, kljub hladu, ki se je počasi uspel priplaziti pod neoprenske obleke. “Tole je pa dosti bolj luštno kot neprestano snemanje maske…!” so bile prve ugotovitve z nedeljskih potopov, ki so že bili namenjeni pridobivanju izkušenj in ne toliko vajam – videli smo ugorja, mini jastoge, gole polže, ploščate črve, jajca lignjev in sip, sipe, kavale, pirke, babice, sprehajalčke, jato cipljev, rakovice, kar nekaj razbitin, katrco in ostale dele “umetnega grebena” večkrat.

Status: Fiesa – obvladamo! Čestitkenovim potapljačem! Dobrodošli v širno potapljaško druščino!

Besedilo: Irena Č.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search