Poletni DRM Tabor 2018 – Ražanj

 In Reportaža

Pa smo uspešno zaključili še en potapljaški tabor! Ražanj pri Rogoznici pri Šibeniku (pri Ljubljani) se je izkazal za prijeten in pred sezono zelo gostoljuben ter umirjen kraj – ob piknik druženjih smo bili najglasnejša terasa v zalivu!  (Če izpustimo minute skupnega vaškega rjovenja ob hrvaških golih.)
Sicer pa smo imeli super vreme, morje je bilo kot smo že omenili za pikico hladno, a je za rekreacijo poskrbel zmeren tok v plitvinah. Vidljivost je bila zelo dobra, lokacije zelo lepe, videli (in dokumentirali) smo tudi nekaj podvodnih delikates.

Ducat DRM gnjurcev je opravilo 135 potopov, posebno veselje smo imeli z nočnim. Naši P2 potapljači so pridobili nove izkušnje in postali še bolj samostojni, naši suvereni P3 potapljači pa so bili kar navihano razpoloženi (foto bomberji, skoki v morje z umetniškim vtisom, konspirativen dvig 30 litrskega soda s “staranim” pivom, kondicijski dvoboji na terasi…), inštruktorja sta imela počitnice, Branko pa je vedno temeljito preplaval celotni teren: na globini je iskal sekundarno steno, na 3 metrih pa z veseljem podaljševal varnostni postanek . Z nami je bilo tudi nekaj fotoaparatov, nekaj bočnih aluminijevk in skuter Rudolf.
Klubski žar se je prav tako izkazal! Vse pohvale žar 
mojstroma Pečotu in Samu! Samo se je izkazal tudi kot odličen pek palačink! Na enem pikniku se nam je pridružil tudi nemški sopotapljač in – glej ga zlomka: pivovar! Tako smo mogli vljudnostno cel večer degustirati njegovo v morju starano pivo! 
Ah, težka je tauharska…

 

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search