Zaključen jesenski CMAS P1 tečaj

 In Reportaža

Pa je pod streho!  15. in 16. septembra 2018 se je uspešno zaključil še en P1 tečaj.

Čestitamo novim potapljačem in članom društva! Vreme je bilo milo, sonca na pretek, morje je bilo še prav poletno toplo. Tečajniki so vaje dobro osvojili in jih na izpitnem potopu pravilno demonstrirali inštruktorju. Nekaj treninga umetniškega vtisa je ostalo še za nedeljo, v glavnem pa so bili nedeljski potopi namenjeni že prvim sproščenim izkušnjam pod gladino.

Pridružilo se nam tudi nekaj ostalih članov, ki so hoteli osvežiti veščine, z izkušenimi kolegi zaplavati na voden potop ali pa enostavno izkoristiti lep konec tedna v dobri družbi in opraviti nekaj stažnih potopov. Tako so razmišljali tudi v drugih potapljaških klubih in vidljivost v Fiesi je bila pod gladino seveda OK, ampak začetniško nekoliko “manj kontrastna”…

Videli smo sipo, muzgovca, morski klobuk in cvetačo, ribjo srebrnino, črnikove mladice, morske zmaje, polže s hišicami in brez, konjička idr. Pa vse fieške kipe in poligone. Tudi kakšno razbitino, presežkov na tem področju pa ni bilo, saj zaradi slabše vidljivosti na pesku niti ni imelo smisla tavati.

Med pizzo in sladico so že padale zamisli za jesenske stažne potope, da novi potapljači sveža znanja utrdijo ter začnejo uživati v ogledovanju podmorske pokrajin.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search